Kalkulálj a kalóriákkal

2015. Július 27. 14:37

Két új partner weboldalunk lett!

Az egyik a kalóriák, szénhidrátok, zsírok és fehérjék kalkulációjában lesz a segítségedre, a másikkal pedig könnyedén ellenőrizheted a BMI értékedet.

címkék: tápanyagok

Omega-3 - az élet zsírja

2014. Április 17. 20:00

Az Omega-3 talán a legfontosabb esszenciális zsírsav, amiből a magyar táplálkozási szokások miatt nagyon kis mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe. Rengeteg folyamatot pozitívan támogat, így nem csak az egyik legkiemelkedőbb betegségmegelőző, hanem az egyik legerősebb egészségfejlesztő hatóanyagnak is nevezhetjük.

D-vitamin – Megelőzés olcsón

2014. Március 27. 15:10

A D-vitaminról ma már tudjuk (egyébként egy évtizede biztosan), hogy nem csak a csontokhoz van köze és a kálciumhoz, hanem a szervezetben rengeteg szabályozó funkcióban vesz részt, ezért leginkább hormonnak tartják, nem is vitaminnak. Teljesen ingyen hozzájuthatunk a napfényből (megfelelő napozási szokásokkal), de táplálékkiegészítőként is olcsón beszerezhető.

címkék: vitaminok

Paleolit étrend - a szívem egyik csücske

2014. Január 22. 10:30

A sok ezt megelőző bejegyzés után írok a Paleolit étrendről (már kifejezetten galád lenne diétának címkézni), mert az előzőekben ismertetett információkon keresztül sokkal jobban megérthető. Ez is egy low-carb étrend, de mint minden irányzat, kicsit másra helyezi a hangsúlyt. A paleo az egészség fenntartására és visszanyerésére van kihegyezve - segít csökkenteni a magas vérnyomást, vérzsírt, koleszterinszintet, gyulladásokat.

Fokhagyma - csodaszer nátha ellen

2013. November 26. 14:15

A fokhagyma az egyik legnagyszerűbb gyógynövény, ami erős antibakteriális, antivirális és gombaölő hatással rendelkezik. Ezenkívül tágítja, és egyesek szerint tisztítja is az ereket, a rendszeres alkalmazással csökkenthető a vér LDL-koleszterin szintje és a magas vérnyomás. Most néhány otthon, könnyen és gyorsan elkészíthető módot ismertetek, amelyek rohamtempóban kikúrálnak a náthából.