Geocaching - kincskereső kirándulás

2021. Július 31. 13:30

Nyár van, és ha a kánikula nem üt be, akkor csodálatos az idő arra, hogy a természetbe kiránduljunk. Azonban néha nehéz kitalálni, hogy mi is legyen az úti célunk. Miért ne kirándulánk egyet úgy, hogy közben még kalandozunk is a családdal?

Ez a nagyszerű játék egyedül, párban, családdal, télen nyáron játszható. Izgalmas, kirándulós, kincskeresős természetben eltöltött idő.

Egy bizonyos kor után szinte borítékolható, hogy találkozni fogunk ízületi problémákkal. Lehet optimistának lennünk, de a helytelen testhasználat, az asszimetriák, a rossz táplálkozás és a nem megfelelő mozgások végzése (vagy éppen mozgások nem végzése) vezet oda - életmód-életmód-életmód -, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, hogy tudatosan kezdjünk foglalkozni az ízületeinkkel. És mindez nem is kerül nagyon sokba... 

Célkitűzés - Hogyan ne bukj el?

2021. Január 05. 09:05

Minden év elején alap, hogy sokan úgy érzik, ez a tökéletes időpont arra, hogy fogadalmakat tegyenek. Karácsonykor sokszor hanyagoljuk az egészséget, eszünk mindenféle édességeket, vendégségbe megyünk. Ugyanakkor eljön az év eleje, és akkor hirtelen nagyon meg akarunk változni. Mostantól egészségesebben fogunk étkezni, elkezdünk mozogni, és leadunk majd pár kilót, amit olyan régóta akartunk... De a célkitűzés könnyedsége utáni lelkesedés hamar alább szokott hagyni, és nem történik meg az áttörés.

Amióta ember él a bolygón, azóta igény van rá, hogy a természetes megoldásokat keressünk arra, hogy kiegyensúlyozzuk magunkat, megoldjuk egészségügyi, lelki problémánkat. Mert az egyensúlytalanságok - mit szépítsünk - az emberi léttel járnak. De egy biztos, hogy nem kéne annyira belebetegednünk az életbe, sőt sokkal élettel telibb, fiatalosabb, lendületesebb, szenvedélyesebb életet is lehetne élni. De hol segít ezen a természetgyógyászat? Egyáltalán mi is ez pontosan?